Makers Sesamstraat willen apps en games voor kinderen

Sesam Worksop - de bedenkers van het bekende kinderprogramma Sesamstraat – hebben afgelopen week een gids uitgebracht waarmee ze game-ontwikkelaars willen sturen om spelletjes voor kinderen te maken. De mannen en vrouwen van Sesamstraat zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om kinderen op een goede manier te leren omgaan met technologie.

Hoewel ze nog volop werken om de gids uit te breiden kunnen game- en app-ontwikkelaars nu al aan de slag met allerlei richtlijnen. Er worden verschillende onderwerpen behandeld zoals het oplossen van vraagstukken en het denkproces van kinderen onder speciale omstandigheden. Zo wordt er verteld dat het spelen van (computer) spelletjes een essentieel onderdeel kan zijn in de opvoeding van een kind. Mits de goede spellen worden gebruikt kunnen kinderen op een verrassend snelle en leuke manier kennis maken met logisch redeneren. Bijvoorbeeld het spelen van 3-op-een-rij, hiermee leren kinderen logisch beredeneren en te reageren op acties van anderen.

Veel kleinere bedrijven die spelletjes ontwikkelen zien wel wat in de visie van Sesamstraat en hebben zich aangemeld om samen te gaan werken met het bedrijf. Hopelijk zet deze trend zich voort en kunnen we in de toekomst hoge kwaliteit spelletjes verwachten, niet alleen voor jongeren/volwassenen maar ook voor jonge kinderen.

(bron: sesameworkshop)

Laat wat van je horen

*