Dyslexie vermindert door gamen

Onderzoekers uit Italië hebben onlangs een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Current Biology waaruit blijkt dat kinderen die regelmatig gamen beter om weten te gaan met dyslexie dan leeftijdsgenoten die dat niet doen.

Het onderzoek bestond uit een aantal experimenten waarbij een aantal groepen dyslectische kinderen met verschillende leesvaardigheid methodes aan de slag gingen. Enkele groepen moesten echter niet lezen of schrijven maar simpelweg gamen. Uiteindelijk blijkt dat kinderen die dagelijks zo’n 80 minuten actie- en behendigheid spelletjes spelen aanzienlijk beter om weten te gaan met hun dyslexie.

Doordat actie spelletjes vaak visueel intensief zijn worden kinderen tijdens het spelen getraind om op bepaalde stukken tekst te focussen in relatief korte tijd. Om het spelletje te kunnen spelen is het noodzakelijk om deze tekst direct te verwerken, dit blijkt dus een goede methode te zijn om kinderen te helpen met lezen. In sommige gevallen was de vooruitgang van bepaalde kinderen groter dan de gemiddelde progressie bij kinderen die aan de slag gingen met traditionele leesvaardigheid methodes.

(dank aan: medicalxpress)

Laat wat van je horen

*