Angry Birds film in aantocht

Eigenlijk is het helemaal niet zo een grote verassing. Als we kijken naar hoe immens populair het spelletje in een paar jaar tijd is geworden (meer dan 200 miljoen downloads) en het feit dat er al Angry Birds pret parken bestaan dan is het niet meer dan logisch dat er een echte film over de boze vogeltjes in de maak is.

Ontwikkelaar Rovio heeft laten weten producer John Cohen (bekend van Despicable Me) en executive producer David Maisel (Iron Man!) hard aan het werk zijn om de film in de zomer van 2016 op het witte doek te krijgen. Het gaat hier om een complete animatie film met de boze vogeltjes en groene varkentjes in de hoofdrol. Over het script of details over het verhaal is nog niets bekend.

Rovio heeft ondertussen ook naar buiten gebracht dat het zich meer gaat focussen op de multimedia markt in plaats van alleen maar op games. “We zijn gegroeid van een game bedrijfje naar een multimedia gigant” aldus een woordvoerder van Rovio. Eerder verschenen en al korte animatie filmpjes als promotie voor Angry Birds Space en Star Wars, maar dit wordt dus de eerste echt grote film voor onze favoriete vogeltjes.

bron: gamer.nl

Laat wat van je horen

*