10 Talismans [review]

In de review gaan we kijken naar de nummer 1 van de top 10 populairste drie-op-een-rij-spellen op de website. Hij staat al een hele tijd eenzaam aan de top, niemand minder dan 10 Talismans! Het spel is ontwikkeld NevoSoft en bied de speler de mogelijkheid om de mysteries van het verre oosten te ontrafelen, allemaal vanuit je eigen stoel.

 

Goud

Bij 10 Talismans is het de  bedoeling dat je alle gouden tegeltjes weg weet te spelen. Dit doe je door met je muis steeds twee tegeltjes te verwisselen en een combinatie van 3-of-meer gouden tegeltjes te maken. Elk niveau van het spel ziet er net wat anders uit en elk tegeltje heeft een ander icoontje. Bij de meeste 3-op-een-rij spelletjes zien we gewoon verschillende kleuren, maar bij 10 Talismans zijn het allemaal objecten die iets te maken hebben met het verre oosten zoals waaiers, belletjes en lampionnetjes.

Als je drie-op-een-rij weet te maken met dezelfde icoontjes dan verdwijnen deze tegels van het bord en ontstaat er een gat op  het speelbord, hierdoor vallen de tegels die erboven hangen naar beneden waardoor je – mits je heel ver vooruit denkt – lange combo’s maken die je gigantisch veel punten opleveren. Maar zorg er wel voor dat je binnen de tijd alle gouden tegels wegwerkt, want ben je te laat dan ontploft het vat onderaan het scherm en ben je weer terug bij af.

Anders

Je vraagt je misschien af wat 10 Talismans zo anders maakt dan andere 3-op-een-rij varianten? Er zijn meerdere antwoorden op deze vraag, want er zijn namelijk allerlei kleine details die 10 Talismans net dat beetje extra’s geven ten opzichte van veel andere 3-op-een-rij spellen. Zo verdien je door het spel heen verschillende magische muntjes die je – zoals de titel al zegt – als talismannen bij je kunt houden. Elk muntje geeft je een speciale kracht die je tijdens het spel uit nauwe situaties kan redden.

Daarnaast wordt er ook gedacht aan de spelers die het moeilijk vinden om verder te komen in het spel. Als je namelijk af bent dan verschijnt er een geluks-koekje op het scherm die je tips geeft om sneller door het level heen te komen. Daarnaast levert 10 Talismans naast een goed spel ook een mooi spel. Het is zeker de moeite waard om voordat je begint elk niveau eens goed te bekijken door te pauzeren met je spatiebalk. De achtergrond verschilt van mooie stranden tot indrukwekkende tempels en gebouwen. Daarnaast zie je af en toe ook prachtige animaties van golven die tegen de kust aan slaan of vogels die in de lucht vliegen. Dan heb je ook nog de kleine maar fijne special-effects die tegels maken als je er 3-op-een-rij weet te plaatsen.

Met 10 Talismans heb je zonder twijfel uren spelplezier te pakken. Daarnaast heb je ook nog verschillende spel-opties zodat de ervaren speler extra uitdaging krijgt door kortere spel tijden en minder bonuspunten terwijl de nieuwkomer extra tips krijgt en extra levens. Waar wacht je nog op, probeer nu 10 Talismans uit!

Laat wat van je horen

*